hétfő, augusztus 11, 2014

Visszapattant a Liebster díj - köszi Edina

Homebisztro Edina visszadobta a díjat a saját kérdéseivel, amit hálásan megköszönök neki, mert arany!! Nem gondoltam volna, így meglepett, mikor saját blogom is szerepelt a listájában.
KÖSZÖNÖM!!
Edinával véletlenül akadtam össze a hálón, már nem is emlékszem, hol és mikor és milyen apropóból, de azóta is kitartóan olvasom, és másolom a receptjeit, amikor tudom. Eszembe jutott, az orgonás cukorról készült bejegyzése volt az, amire felkaptam a fejem.
A fotói lenyűgőzőek, irigylésre méltóak, én csak gyönyörködöm ennyi szépség láttán. Soha nem érem utól ezt a nőszemélyt stílusban és minőségi munkában. De nagyon örülök neki, hogy megajándékoz a blogján található gyönyörrel.

A díjas bejegyzése itt olvasható, amiben a válaszaim is ott vannak a kommentek között, és mivel annyira vicces és aranyos az egész, ide is belinkelem:


Kérdései:
"1/a, b: Melyik nemzet konyhája tetszett a legjobban amit esetleg helyben kóstoltál, és/vagy melyik nemzet konyháját kóstolnád meg még helyben.

2. Ha valaki azt mondaná Neked egy városban, hogy egy nap alatt körbevisz a helyi „gasztronómiai nevezetességeken” akkor mit választanál? Streetfood vagy Michelin csillag? A két stílust nem lehet keverni. (És azzal a nem életszerű feltételezéssel élve, hogy mindkét helyen az ételért egyenlő árat kell fizetni.)

3. Nasiban édes vagy sós, borban vörös vagy fehér?

4. Azt gondolom aki gasztroblogot ír, sokmindenre nyitott. De mégis kell lennie valami ételnek ami egyszerűen nem csúszik. Sőt az arcunk előtt tíz centire elhelyezkedő láthatatlan pajzson se hatol hát. Mi az? "

Válaszaim:
1. természetesen Itália, az itteni konyha mindent visz, imádom, az előételektől a desszertig mindenét, és szeretnék én mindent itthon előállítani, de meg kell valljam, hogy van, amihez soha nem kezdenék neki, egyszerűen jobb étteremben, mint itthon – igaz, a pizzáról is ezt mondtam, aztán sikerült itthon fantasztikusat alkotni. Ha más ország ételeire gondolok, azonnal beugrik a balin egy indiai szakács éttermében elfogyasztott és többször repetázott Chap Chai, amit egy indonéz gazdag leves, amit ő kicsit indiasított. Ha rágondolok, beindul a nyálelválasztásom.
2. Én is inkább a streetfoodra szavazok -nem bírom az előkelő helyeket, márpedig a csillagokat csak annak adják, akinek pénze van, és nem csak tehetsége. (Sajnos így működnek ezek)
3. Nasi csakis édes lehet. Sajnos van az agyamnak egy olyan része, ami állandóan működik, és ez az édes ízekhez kapcsolódik. Megszállottan szeretem az édeset. Tudja valaki, hogy lehet törölni ezt a funkciót??? Borban nyáron a habzó fehér, mikor hideg van, vörös, illetve érvényes az örök szabály is! Ha nem tudom, mit igyak, jöhet a rose, de abból is inkább a habzót szeretem.
4. Osztriga, bogarak, egyelőre ennyi jut eszembe, de biztos ha tudnám, miket esznek szerte a világban, bővülne villámgyorsan a lista.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szívesen! Nehogy pont TE kimaradj a jóból!! :) Én pedig köszönöm a kedves szavakat. Nekem régóta van klassz fényképezőgépem, és nekem se sikerül minden úgy, ahogy elképzelem. De Neked több recepted van, és ezek egytől egyig izgalmasak. Nekem sose jutott volna eszembe a lazacos tésztát mákkal kombinálni, és bármennyire is tea és frangipani torta fan vagyok még a kettő együtt se jutott eszembe. Szóval egyenlőre még ott tartunk, hogy én szeretnélek utolérni Téged. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyan ugyan, nem verseny ez! A te receptjeid mind minőségi receptek szuper leírással, és még szuperebb fotókkal. Mindenkinél van valami értékelnivaló. Maradjunk ennyiben!

      Törlés