Ujabb lasagne recept, ami hajaz a tokos verziora, de itt most kicsit a ferfiak javara lett atdolgozva, megpedig laktato hozzavalok hozzaadasaval.
Azaz felturboztam sonkaval es sajttal, hogy kicsit megbolonditsam az izeket.
Igy kevesebb is eleg belole, elvileg!
Azaz felturboztam sonkaval es sajttal, hogy kicsit megbolonditsam az izeket.
Igy kevesebb is eleg belole, elvileg!
Hozzavalok:
kb 1 kg tok
2 kisebb fej hagyma
100 g Sonka
200 g fustolt sajt
500 ml tej
so, bors, szerecsendio
keves parmezan
Olaj
Lasagne teszta
A hagymat megtisztitottam es felaproztam, majd forro olajban megpiritottam. Ekozben a tokot megpucoltam es kockakra vagtam, majd a hagymahoz adtam, par percig egyutt paroltam oket, majd felontottem a tejjel, es addig foztem, mig meg nem puhult annyira, hogy egy villaval osszetorhettem.
Ezutan mar csak a lasagne osszeallitasa var rank. Egy eldobhato tepsibe keves tokot tettem, hogy ne ragadjon le a teszta. Erre helyeztem a lapokat, majd ujra tokot halmoztam ra. Nem sokat, csak annyit, hogy eppen befedje a tesztat. Erre helyeztem egy szelet sonkat (itt akkora a szelet, ami epp beteritette a tepsit, majd a fustolt sajtszeleteket sorakoztattam fel. Ezt a muveletet addig folytattam, mig el nem fogyott minden hozzavalo, megpedig ugy, hogy tokkel es sajttal fejezzem be a sort. Megszortam reszelt parmezannal, es mehetett a sutobe, amit elozoleg elomelegitettem. Kb 35 perc alatt sult keszre.
Es hogy az edesseg se maradjon ki, ismet Tiramisut csinaltam, mert mar nagyon regen kerult asztalra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése