kedd, április 19, 2016

Omega pestós tészta

Testvérem megajándékozott egy fantasztikus könyvvel, amit nem bírok letenni. Rémületes, de szakácskönyvről van szó, mégpedig a szakácsdoktor könyvéről. Naaagyon izgalmas, és nagyon hasznos szakácskönyv. Nincsenek benne nehezen fellelhető alapanyagok, nem a marsról jönnek a hozzávalók, hanem a hétköznapi életből, és ami a legfontosabb, könnyen elkészíthető és nagyon ízletes ételeket ajánl rengeteg betegség leküzdésére vagy enyhítésére.
Már több recept is elkészült a könyből, de csak egy került fotózás alá, a többi vendégségbe ment, és ott is fogyott el. Ráadásul milyen izgalmas játék tárgyává tette az elkészült tortát. A hozzávalókat kellett kitalálnia a vendégeknek, és bizony senki nem jött rá, mivel is etettem őket. :) Ez a bizonyos különlegesség most nem kerül fel a blogra, de hozom hamarosan, a saját fogyasztásunkra is elkészül majd, mert bizony rettentő ízletes az a bizonyos mentás csokitorta. 
Amit most mutatok, az egy nagypn gyorsan elkészülő tésztaszósz, ami igen jót tesz a pattanásos bőrnek, csontoknak és izületeknek, kiváló asztmás betegeknek, akik 2-es tipusó cukorbetegségben szenvednek, illetve akinek magas a vérnyomása és a koleszterinszintje. És mindenkinek ajánlom, aki szereti a finom tésztákat.


Hozzávalók:
200 g dió
60 g bazsalikomlevél
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál őrölt lenmag (vagy kanapamag)
1 evőkanál reszelt parmezán
1 evőkanál lenolaj vagy kanapaolaj
200 g tészta
3 marék friss spenót vagy rukola
só, bors, olivaolaj

A pestóhoz tegyük a bazsalikomot, 1 gerezd fokhagymát, sajtot, a kétféle olajat késes robotgépbe és keverjünk belőle sima pestot.
A tésztának tegyünk fel egy nagy lábasban vizet főni, ha forrásnak indult, sózzuk, majd öntsük bele a tésztát és kb 10 perc alatt főzzük "al dente"-re, azaz kissé keményre.
Közben a spenótot alaposan mossuk meg és egy serpenyőben forró olajon a másik gerezd fokhagymával fonnyasszuk meg kissé.
Ha rukolát választanánk, azt majd a kész tésztához keverjük hozzá nyersen.
Ha a tészta megfőtt, szűrjük le, keverjük el a spenóttal, vagy a rukolával, adjuk hozzá a pestót, reszeljünk rá frissen parmezánt és tálaljuk.

Mi lenmag helyett kanapa magot és lenolaj helyett kanapaolajat használtunk, aminek igen kiegyensúlyozott az omega 3 és omega 6 tartalma, a legideálisabb mértékben tartalmazza a szervezet számára fontos ezen olaj tartalma. Mivel most burjánzik a spenót és a rukola is, ki fogom próbálni rukolával is, ám ebben a verzióban a spenót a főszereplő. A tészta nagyon ízletes, nagyon ropogós és egyben nagyon omlós. Érdemes kipróbálni, senki nem fog benne csalódni. 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése