Rágcsálnivaló a mindennapokra, a kávéhoz és a teához. Gluténmentesen. Gyors és finom. Sok eszközt sem igényel az elkészítése, két kezünkkel összegyúrhatjuk a hozzávalókat, majd síkáljuk, vágjuk, szaggatjuk, 10 perc a sütőben és kész is.
Hozzávalók:
300 g zabpehely
140 g cukor (barna vagy kókuszvirágcukor)
1 teáskanál sütőpor
2 tojás és 1 tojás sárgája
70 g ghee vaj
140 g darált mandula
csipet só
étcsokoládé a tetejére
A száraz hozzávalókat összekeverjük, belecsipkedjük a puha vajat, hozzáütjük a tojásokat és egy labdává gyúrjuk, amit aztán két sütőpapír között fél centisre síkálunk, derelyeszaggatóval vagy pizzavágóval a kívánt formákra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd 180 C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük őket.
Miután kihűlt, a gőzfürdőben megolvasztott csokoládéval dekoráljuk a kekszeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése